kanal-darligi-ameliyati
22 Ara 2022 Okuma: 1

Kanal Darlığı Ameliyatı

Kanal darlığı ameliyatı, omurilik ve sinir üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak ve bu esnada omurgalar arasında kayma ya da anormal hareket oluşma riski olur ise bunu önlemek için kemik yapıları birbirine tespit etmektedir. Dar kanalın yeri ve hangi düzeyde sıkışma gerçekleştiği yapılacak olan ameliyatın detaylarını belirlemektedir. İşlem esnasında kanal darlığına neden olan kemik, bağ, disk gibi yapılar gerektiğinde mikroskop kullanılarak alınmaktadır.

Daha öne kırık veya bir ameliyat geçirilmemiş ise tek seviyeli darlıklarda vida çubuk kullanılmasına gerek duyulmamaktadır. Birden fazla düzeyde darlık açılması gerekiyor ise veya yukarıda sayılmakta olan durumlar bulunmaktaysa ameliyat esnasında vida çubuk kullanımı gerekli görülebilmektedir. Ameliyat esnasında sinir kökleri tek tek görülmektedir. Bası uygulamakta olan kemik ya da disk alınarak rahatlama sağlanmaktadır.

Kanal Darlığı Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Kanal Darlığı Ameliyatı Kaç Saat Sürer? Bu ameliyat genel olarak 1 ile 3 saat civarında sürmektedir. Uzun süre anestezi gerektirmektedir. Ameliyat süresi hastadan hastaya değişim gösterebilmektedir. Çünkü her hastanın durumunda farklı detaylar ortaya çıkabilmektedir. Böyle bir durumda ise kişiye özel tedavi planlaması gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı da her hastanın durumu ayrı bir şekilde planlanmaktadır. Hastalar için en uygun olan şekilde ilerleme sağlanmaktadır.

Ameliyat öncesinde hastaya tüm konular hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Bundan dolayı da hastanın tüm bunlar hakkında bilgisi olarak ameliyata girdiği gözlemlenmektedir.

kanal-darligi-ameliyati

kanal-darligi-ameliyati-kac-saat-surer

Kanal Daralması Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?

Kanal Daralması Ameliyatı Kaç Günde İyileşir? Ameliyat sonrasında nasıl bir süreç geçirileceği ise hastalar tarafından sıkça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Öncelikle ameliyat edilmekte olan hastalar ameliyattan bir sonraki gün desteksiz bir şekilde yürüyebilmektedir. Aynı zamanda hastalar ameliyattan sonra iki gün boyunca hastanede yatmaktadır. Vida yerleştirilen seviyelerde kemik kaynaması oluşana kadar hastaların koruma amacı ile korse giymeleri tavsiye edilmektedir. Yaklaşık 6 hafta boyunca korse giymeleri önerilmektedir.

Korse giyilen dönem boyunca hastaların yatakta dinlenmesine gerek duyulmamaktadır. Ancak ağır eşyalar taşımaktan, eğilmekten ve bükülmekten uzak durmaları gerekmektedir. Zorlayıcı aktivitelerin tamamını bir süre boyunca yapmamaları önerilmektedir.

Kanal Daralması İyileşir mi?

Kanal Daralması İyileşir mi? Hastalara ilk olarak ameliyatsız yöntem uygulanmaktadır. Ancak hiçbir iyileşme görülmediğinde cerrahi tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır. Böylelikle iyileşme süreci de başlatılmaktadır. Cerrahi tedavi yönteminde işlem ortalama 1 ile 3 saat civarında gerçekleştirilmektedir. İşlemden sonra 48 saat boyunca hastanın hastanede yatması gerekmektedir. Bu sayede gözlem altında tutulmaktadır. Ameliyattan sonraki süreçte hastanın durumunun nasıl ilerlediği kontrol edilmektedir.

İşlem yapıldıktan sonraki gün hasta yürütülmektedir. İki gün hastanede yattıktan sonra da çıkarılabilmektedir. Böylelikle iyileşme süreci boyunca dikkatli davranılması ile iyileşme sağlanabilmektedir. Ancak hastanın durumuna bağlı olarak farklı bir durum da oluşum gösterebilmektedir.

omurilik-daralmasi-ameliyati-riskleri

kanal-darligi-ameliyati-kac-gunde-iyilesir

Omurilik Daralması Ameliyatı Riskleri

Omurilik daralması ameliyatı riskleri arasında bazı durumlar yer almaktadır. Öncelikle gerçekleştirilen her cerrahi işlemin belirli risklerinin olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bu riskler ise hastanın hayatında farklı durumların oluşmasına neden olabilmektedir. Bundan dolayı da ameliyat öncesinde hastaya oluşabilecek tüm riskler detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Ameliyat esnasında felç kalma ihtimali bulunmaktadır fakat bu durum ile oldukça nadir karşılaşılmaktadır.

Genelde başarılı sonuçlar alınabilmekte ve hastaların hayat kalitesinin artırılmasına neden olunmaktadır. Fakat yine de ameliyat öncesi dönemde detaylı bir şekilde risklerin konuşulması ve bunun sonucu doğrultusunda ilerlenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda hastanın diğer sağlık sorunları bulunmaktaysa buna bağlı olarak da farklı risklerin oluşabileceği de göz önüne alınmaktadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

kifoz-ameliyati

Kifoz Ameliyatı

Kifoz ameliyatı, omurgada bulunan eğriliğin aşırı belirgin olduğu durumlarda, ilaç ile kontrol edilemeyen ağrıların varlığında, nefes almakta güçlük yaşandığında gerçekleştirilmektedir. Omurga eğriliğini düzelterek sırtın görünümünün daha iyi ol...

Devamını Oku
Hipofiz-adenomu-nedir-tedavi-secenekleri-nelerdir

Hipofiz Adenomu Nedir, Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Hipofiz adenomu nedir, tedavi seçenekleri nelerdir, ameliyatı riskli midir, nedenleri, belirtileri ve tanı yöntemleri nelerdir?...

Devamını Oku
migren-ameliyati

Migren Ameliyatı

Migren ameliyatı bölgelerine göre değişmek ile beraber 1 ile 3 saat arasında sürmektedir. Ameliyatın nasıl yapılacağı ise özellikle migren atakları yaşamakta olan kişiler tarafından en fazla araştırılmakta olan konuların arasında yer almaktadır....

Devamını Oku
Facebook
Twitter
Youtube
Spotify