22 Ara 2022 Okuma: 1

Kifoz Ameliyatı

Kifoz ameliyatı, omurgada bulunan eğriliğin aşırı belirgin olduğu durumlarda, ilaç ile kontrol edilemeyen ağrıların varlığında, nefes almakta güçlük yaşandığında gerçekleştirilmektedir. Omurga eğriliğini düzelterek sırtın görünümünün daha iyi olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda yaşanan sırt ağrılarının da önüne geçmektedir. Bu ameliyatın gerekli olduğu durumlarda hem estetik anlamda hem de sağlıkla alakalı konularda fayda sağlanabilmektedir.

Ameliyat genellikle spinal füzyon adı verilmekte olan ve omurga eğriliğine neden olan omurların birbirleri ile birleştirildiği bir cerrahi yöntem ile uygulanmaktadır. Spinal füzyon, omurgada bulunan eğrilik derecesini azaltmak amacıyla kullanılmaktadır. Hastanın ameliyat ile birlikte hayat kalitesi artırılmaktadır.

Kifoz Ameliyat ile Düzelir mi?

Kifoz Ameliyat ile Düzelir mi? Halk arasında kamburluk olarak da bilinen bu durumun nasıl düzeleceği özellikle hastalar tarafından sıkça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Genellikle eğrisi 70 ile 75 derecenin üzerinde olan kişilere uygulandığı bilinmektedir. Aynı zamanda doğuştan bu eğriliğe sahip olan hastalara da bu ameliyat önerilmektedir. Cerrahi olmayan tedavi yöntemlerinde iyileşme gözlemlenmemektedir. Eğer hastanın bel ve sırt ağrıları şiddetli bir şekilde devam etmekteyse bu ameliyat kaçınılmaz olmaktadır.

Ameliyatın hedefleri ise eğriliğin derecesini hafifletmek, eğriliğin ilerlemesini durdurmak, sırt ağrılarını hafifletmektir. Bununla birlikte fiziksel ve psikolojik yaşamın normale çevrilmesini sağlamaktadır. İşlem sonrasında hastaların hayat kalitelerinin arttığı gözlemlenmektedir.

kifoz-kac-derecede-ameliyat-edilmeli

kifoz-ameliyat-ile-duzelir-mi

Kifoz Kaç Derecede Ameliyat Edilir?

Kifoz Kaç Derecede Ameliyat Edilir? 70 ile 75 derecenin üzerinde eğrilik olduğu durumlarda ameliyatın önerildiği bilinmektedir. Var olan eğrilik ile birlikte şiddetli ağrılar oluşum göstermektedir. Bu ağrılar kişinin hayat kalitesinin düşmesine, gün içerisinde rahat hissetmemesine ve diğer moral bozucu durumlara yol açabilmektedir. Oldukça rahatsız edici bir durum olduğundan dolayı da hem psikolojik hem de fiziksel anlamda kişinin kendini iyi hissetmemesine yol açmaktadır. Cerrahi olmayan tedavi yöntemlerinde ise iyileşme sağlanamamaktadır. Böyle bir durumda ise mutlaka cerrahi yöntemlere başvurulması gerekmektedir.

Cerrahi tedavi yöntemleri ile birlikte hastaların iyileşmesi ve daha sağlıklı bir hayata adım atabilmeleri sağlanmaktadır. Böylelikle fiziksel ve psikolojik anlamda iyi hissetmeleri sağlanmaktadır.

Kifoz Ameliyat Olmazsa Ne Olur?

Kifoz Ameliyat Olmazsa Ne Olur? Bu durum yalnızda sırtı ve beli değil, iç organları da ilgilendirmektedir. Bundan dolayı da iç organları da olumsuz etkileyebildiği bilinmektedir. Kambur olmasına rağmen gerekli tedavi uygulanmadığında yaş ilerledikçe göğüs kafesi deforme olmakta ve kalp ile akciğeri sıkıştırmaya başlamaktadır. Yeterli oksijen alışverişini engellemekte ve kalbin kanı pompalama hızını yavaşlatmaktadır.

Zaman içerisinde bütün organları olumsuz bir şekilde etkilemeye başladığı bilinmektedir. Aynı zamanda bu durum bel bölgesinde bulunan çukurluğu da artırdığından dolayı ilerledikçe belin esnekliğini azaltmaktadır. Bel fıtığı, sırt fıtığı, omurgayı turan kaslarda ağrı gibi durumlara yol açabilmektedir. Genel olarak pek çok kısımda olumsuz etkisi gözlemlenmektedir.

kifoz-ameliyat-olmazsa-ne-olur

kifoz-ameliyati-ne-kadar-surer

Kifoz Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Kifoz Ameliyatı Ne Kadar Sürer? İlk olarak hastanın durumu detaylı bir şekilde muayene edilmekte ve eğriliğin derecesine, durumuna bağlı bir ameliyat gerçekleştirilmektedir. Her hastada bulunan eğrilik farklı bir duruma sahip olabilmekte veya hastanın başka sağlık problemleri bulunabilmektedir. Bundan dolayı da kişiye özel bir tedavi planlaması gerçekleştirilmektedir. Böylelikle hastanın durumuna uygun bir şekilde ilerleme sağlanmaktadır.

Ameliyatı ne kadar süreceği ise hastanın durumuna bağlı olarak değişim göstermektedir. Genelde ameliyatın ortalama 3 saat ile 8 saat civarında sürdüğü bilinmektedir. Bu sürelerin değişiminin nedeni ise hastanın durumunun detaylarından kaynaklanmaktadır. Bazı hastalarda ise ikinci bir ameliyata gerek duyulabilmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

cumartesi-gecesi-felci

Cumartesi Gecesi Felci

Sinir köklerindeki sıkışma sonucu kollarda ya da ellerde karıncalanmalar oluşur. Alkollüyken bu uyuşukluk hissedilmez ve cumartesi gecesi felci ortaya çıkar....

Devamını Oku

Sosyal

İçerik Güncelleniyor......

Devamını Oku
boyun-tutulmasinin-7-nedeni

Boyun Tutulmasının 7 Nedeni

Boyun tutulmasına neden olan 7 faktör....

Devamını Oku
Facebook
Twitter
Youtube
Spotify