22 Ara 2022 Okuma: 1

Mikrocerrahi Ameliyatı

Mikrocerrahi ameliyatı, son dönemlerde oldukça ön plana çıkan ameliyat yöntemlerinden bir tanesidir. Bu yöntemde çapları 1 mm’den küçük olan kesik damar ve sinirler onarılabilmektedir. Damar devamlılığının ve damarda kan akışının yeniden sağlanması ve yaralanmış olan damarlar ile sinirlerin onarılması, kanser ya da doğumsal olarak meydana gelen şekil bozukluklarının onarılmasında büyük bir öneme sahip olan yöntemdir.

Oldukça ön plana çıkan bu yöntem sayesinde ayaktan ele parmak nakli de gerçekleştirilebilmektedir. Büyük bir çığır açtığı söylenebilmektedir. Mikroskop altında açılan kesiler hem çok küçüktür hem de ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Diğer ameliyat yöntemlerine oranla küçük kesiler açıldığından dolayı iyileşme hızının daha kısa bir sürede gerçekleştiği de söylenebilmektedir.

Mikro Cerrahi Tedavi Nasıl Yapılır?

Mikrocerrahi Tedavi Nasıl Yapılır? Kaza veya yaralanma sonucunda hayati öneme sahip olan damarların ve sinirlerin onarımının sağlanmasına yol açmaktadır. Vücut parçalarının yerine dikilmesi, kaza, kanser gibi nedenler ile oluşan doku kayıplarının, vücudun farklı bir bölgesinden alınan damarlı yapının farklı bir yere nakledilebilmesi gibi durumlar için kullanılmaktadır. Çeşitli amaçlar ile gerçekleştirilen bu yöntem sayesinde çok küçük kesiler aracılığı ile işlem gerçekleştirilebilmektedir.

Küçük kesiler açılarak operasyonun gerçekleştirilmesi ise enfeksiyon riskinin ve kanama riskinin azalmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda açılan kesiler çok küçük olduğundan dolayı iyileşme süresi kısalmaktadır. Bunun yanı sıra mikroskop altında gerçekleştirildiğinden dolayı çok küçük olan dokulara da müdahale gerçekleştirilebilmektedir. Ameliyatların süresi ise hangi bölgenin ameliyat edileceğine bağlı olarak değişim gösterebilmektedir.

mikrocerrahi-ameliyati

mikrocerrahi-tedavi

Mikrocerrahi Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Mikrocerrahi Ameliyatı Ne Kadar Sürer? Cilt üzerinde minik kesiler açıldığından dolayı doku hasarı minimum seviyede gerçekleşmektedir. Bununla birlikte iyileşme süresinin de kısaldığı görülmektedir. Ameliyatın ne kadar süreceği ise işlemin hangi bölgeye yapılacağına ve neden dolayı yapılacağına bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Ancak genel olarak 1 veya 2 saat içerisinde bitirildiği gözlemlenmektedir.

Mikrocerrahi Kapalı Ameliyat mı?

Mikrocerrahi Kapalı Ameliyat mı? Kapalı ameliyat yöntemi olarak bilinen laparoskopik yöntem ve mikrocerrahi arasında bazı benzerlikler bulunabilmektedir. Fakat aynı işlemler olarak anılmamaktadır. Bunun nedeni ise mikrocerrahi yöntemde ameliyat, mikroskop aracılığı ile gerçekleştirildiğinden dolayı dokuların çok daha detaylı görülebilmesinden kaynaklanmaktadır. Daha detaylı işlemler gerçekleştirildiğinden dolayı da oldukça büyük bir avantaj sağlanmaktadır.

Fakat bu iki ameliyatta da açık ameliyata oranla daha küçük kesiler açılmakta ve ameliyat sonrası dönemde iyileşme süreci çok uzun olmamaktadır. Aynı zamanda enfeksiyon ve kanama gibi risklerin gerçekleşme ihtimalinin daha az bir seviyeye inmesine neden olmaktadır. Bunun dışında mikrocerrahi yönteminde çıplak gözle açılan kesiye oranla daha küçük olan kesiler açılmaktadır.

mikrocerrahi-ameliyati-ne-kadar-surer

mikrocerrahi-ameliyati-sonrasi-dikkat-edilmesi-gerekenler

Mikro Cerrahi Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mikrocerrahi ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında birkaç madde bulunmaktadır. Bunlardan ilki ameliyat sonrası dönemde fazla eğilip kalmamasıdır. Aynı zamanda bu dönemde ağır eşyaların taşınmasından uzak durulması gerekmektedir. Eğer hastanın aşırı bir kilo problemi bulunmaktaysa bunlardan kurtulması için bir diyet yapması önerilmektedir. İşlem sonrası dönemde ilk bir ay boyunca araba kullanılmasından da uzak durulması gerekmektedir.

Bunun dışında iyileşme süresinin açık ameliyata oranla çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği bilinmektedir. Hızlı bir iyileşme sürecine sahip olduğundan dolayı da hasta daha hızlı bir şekilde normal hayatına devam edebilmektedir. Bunula birlikte bu dönemde kanama ve enfeksiyon riskinin de daha az olduğu gözlemlenmektedir. Genel anlamda avantajlı bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Migren-agrilarini-tetikleyen-9-besin

Migren Ağrılarını Tetikleyen 9 Besin

Bazı yiyecek ve içecekler migren ağrılarına sebep olabilir....

Devamını Oku

Sosyal

İçerik Güncelleniyor......

Devamını Oku
bel-fitigi-olan-dagcilar-ve-yuruyusculer-icin-oneriler

Bel Fıtığı Olan Dağcılar İçin Öneriler

Doğa sporları yapan sporcuların lokomotor sistemin çeşitli noktalarında şikayetleri olmaktadır. Ayak, ayak bileği, diz, kalça ve tabi bel bu sporcuların en çok şikayet ettiği bölgelerdir....

Devamını Oku
Facebook
Twitter
Youtube
Spotify